وب سایت رسمی بنیـــاد آموزشی پژوهشی سامـــا

(دارای شناسنامه واحد فرهنگی 100530 و نماد اعتماد رسانه برخط از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)

مشاوره آزمون دکتری سراسری و آزاد 1402-1403

برای دریافت مشاوره آزمون دکتری در خبرنامه ساما عضو شوید. لطفا دقیقا موبایل و ایمیل و رشته تان و اینکه به مشاوره در چه زمینه ای از آزمون دکتری نیاز دارید را بنویسید.

سبد خرید شما

در حال حاضر سبد خريد شما خالي مي باشد
در صورت کليک بروي دکمه اضافه به سبد خريد هر کالا، کالاي مورد نظر به اين قسمت اضافه مي گردد

جستجو

شرایط و جزییات ادامه تحصیل در مقطع دکتری در آمریکا

بی شک یکی از مهم ترین و رایج ترین کشورها برای ادامه ی تحصیل از نگاه دانشجویان ایرانی کشور آمریکا است. این امر از آنجا ناشی می شود که دانشگاه های آمریکا بیشترین سهم را در رنکینگ ۱۰۰ دانشگاه اول جهان را به خود اختصاص داده است و کاملاً بدیهی است که این دانشگاه ها امکانات و تسهیلات بسیار ویژه ایی را اعم از مالی، علمی و خدماتی در اختیار دانشجویان بین المللی قرار می دهند. اما در مورد آمریکا باید این ضرب المثل را هم گفت که: ” هر که را طاووس خواهد، جرع هندوستان کشد”.

بله، امروزه پذیرش گرفتن در دانشگاه های معتبر آمریکا، امری ساده نیست و باید از هفت خوان رستم عبور کرد تا بدان رسید، بنابراین دانشجویانی که می خواهند انرژی و وقت زیادی را صرف اپلای کردن نکنند، می بایست دور آمریکا را یک خط قرمز پر رنگ بکشند. در ادامه به بررسی نظام آموزشی در آمریکا پرداخته خواهد شد.

  • نگاهی مختصر به نظام آموزشی آمریکا

نظام‌ آموزشی‌ و چگونگی‌ ارزشیابی‌ مدارک‌ تحصیلی‌ دانشگاههای‌ کشور آمریکا تحصیلات‌ پیش‌ دانشگاهی‌ تحصیلات‌ دانشگاهی‌ دوره های ‌ تحصیلی‌ نحوه‌ ارزشیابی‌ مدارک‌ تحصیلی‌ معرفی دانشگاهها و مراکز آموزش عالی آمریکا ‌معرفی‌ دانشگاه‌ها و مراکز آموزش‌ عالی‌ نا معتبر در کشور آمریکا جدول چگونگی ارزشیابی مدارک تحصیلی دانشگاه های آمریکا تحصیلات‌ پیش‌ دانشگاهی‌ تحصیلات‌ ابتدایی‌ در کشور امریکا از شش‌ سالگی‌ آغاز می‌شود و در مجموع‌ دوره‌ تحصیلات‌ ابتدایی‌ و دبیرستانی‌ دوازده‌ سال‌ است‌ که‌ در پایان‌ به‌ دانش‌آموزان‌ مدرک‌ دیپلم‌ دبیرستان‌ High School Diploma داده‌می‌شود.

تحصیلات‌ دانشگاهی برای‌ ورود به‌ دانشگاه‌های‌ کشور امریکا داشتن‌ دیپلم‌ دبیرستان‌High School Diploma الزامی‌ است، ضمناً‌ نتایج‌ امتحان‌ عمومی‌ که‌ هر سال‌ از دارندگان‌ دیپلم‌ به‌ عمل‌ می‌آید جزو شرایط‌ ورود به‌ دانشگاه‌ است. البته‌ دانشجویان‌ خارجی‌ باید از آزمون‌ زبان‌ انگلیسی‌TOEFL نمره‌مناسبی‌بگیرند. دانشگاه‌هادرامریکامتمرکزهستندومدارک‌راخودشان‌صادرمی‌کنند. نظام‌آموزشی‌درکلیه‌مراکزآموزش‌عالی‌امریکاواحدی‌است.
‌دوره‌های‌ تحصیلی‌:

‌: Associate Degree .1 شامل‌ دو سال‌ تحصیل‌ بعد از دیپلم‌ دبیرستان‌ از کالج‌های‌ دو ساله‌ یا پس‌ از گذراندن‌ دو سال‌ تحصیل‌ از یک‌ دوره‌ چهار ساله‌ دانشگاهی‌ است.

Bachelor .2 شامل چهار سال‌ تحصیل‌ بعد از دیپلم‌ دبیرستان‌ می‌باشد.

‌: Master .3 شامل دو سال‌ تحصیل‌ تمام‌ وقت‌ است. برای‌ ورود به‌ این‌ دوره، دارا بودن‌ مدرک‌ Bachelor با ارایه‌ نتایج‌ ورودی‌ مانندGRE ،شرط‌معدل‌ومعرفی‌استادان‌الزامی‌است. دربیشتردانشگاه‌هااین‌دوره‌همراه‌باارایه‌پایان‌نامه‌علمی‌است. البته‌گذراندن‌این‌دوره‌باتعدادبیشترواحدنیزمیسراست.

‌Engineer Degree . 4  و : Specialistاین‌ نوع‌ مدارک‌ به‌ صورت‌ مستقل‌ بعد از گرفتن‌Master دربعضی‌ازرشته‌ها ارایه ‌می‌شود.

‌: Ph.D .5 برای‌ ورود به‌ این‌ دوره‌ معمولاً‌ دارا بودن‌ مدرک‌Master الزامی‌ است. برای‌ دوره‌ Ph.D. در امریکا دانشجو باید دروس‌ تعیین‌ شده، امتحان‌ جامع، پایان‌ نامه‌ تحصیلی‌ و دفاع‌ شفاهی‌ را با موفقیت‌ بگذراند. طول‌ متوسط‌ دوره‌ دکترا در دانشگاه‌های‌ امریکا چهار سال‌ است. مدارک‌Ph.D. گاهی‌مستقیماً‌بعدازBachelor و بدون‌ گذراندن‌Master  داده‌ می‌شود.

‌: Doctor of Science – Doctor of Engineering – Doctor of Education – Doctor of Public Administration .6  مدارک‌ دیگری‌ هستند که‌ازسوی‌دانشگاه‌های‌امریکاصادرمی‌گردند.

شرایط و جزییات ادامه تحصیل در مقطع دکتری در آمریکا

‌نحوه‌ ارزشیابی‌ مدارک‌ تحصیلی

 ‌. ۱مدارک‌Associate Degree  از مراکز آموزش‌ عالی‌ و کلیه‌ مدارک‌ دانشگاهی(آکادمیک)با ۲ یا ۳ سال‌ تحصیل، معادل‌ حداقل‌ ۷۲ واحد با شرط‌ تحصیل‌ پیوسته‌ که‌ منجر به‌ اخذ مدرک‌  Bachelor نمی‌شود، در صورت‌ داشتن‌ دیپلم‌ دبیرستان، “کاردانی” ارزشیابی‌ می‌شود. اگر از ۷۲ واحد، حداقل‌ ۳۶ واحد تخصصی‌ باشد، کاردانی‌ با گرایش‌ مربوط‌ ارزشیابی‌ می‌شود.

‌. ۲ مدارک Bachelor بعد از دیپلم‌ دبیرستان، “کارشناسی” ارزشیابی‌ می‌شود.

تبصره: درصورت‌نداشتن‌دیپلم‌دبیرستان،کمیسیون‌ارزشیابی‌براساس‌مدارک‌ارایه‌شده،نظرمی‌دهد.

۳٫ مدارک‌Master باشرط ‌داشتن‌کارشناسی،ازدانشگاه‌های‌گروه‌ ۱و ۲، “کارشناسی‌ارشد” ارزشیابی‌می‌شود.

تبصره: مدارک‌ Masterاخذ شده‌ از مراکز آموزش‌ عالی‌ که‌ نامشان‌ در فهرست‌ دانشگاه‌های‌ گروه‌های‌ ۱ و ۲ آورده‌ نشده‌ است، به‌ شرط‌ دارا بودن‌ معدل‌ ۸/۲ از ۴ به عنوان کارشناسی ارشد ارزشیابی می شود در صورتی که معدل پائین تر از ۸/۲ از ۴ باشد از طریق ارزیابی توانمندی های علمی- پژوهشی و حرفه ای متقاضی (اخذ آزمون) ارزشیابی می شود.

. ۴ مدارک Engineer Degree و Specialist با داشتن مدارک Master “کارشناسی ارشد” در تخصص یادشده ارزشیابی می شود ویا با نظر کمیسیون ارزشیابی ،صحت صدورآن تایید می گردد.

‌ ۵٫مدارک‌Ph.D. ، “دکترا” ارزشیابی‌ می‌شود.

‌تبصره: مدارک‌Ph.D.  مراکزآموزش‌عالی‌که‌نامشان‌درفهرست‌دانشگاه‌های‌گروه‌ ۱و ۲آورده‌نشده‌است،به‌شرط‌ارایه‌یک‌مقاله‌علمی‌ازپایان‌نامه‌دوره‌دکترادرنشریات‌معتبربین‌المللی‌غیرمحلی با نمایه بین المللی، “دکترا” ارزشیابی‌می‌شود.

‌.۶  مدارک Doctor of Science/ Doctor of Public Administration / Doctor of Engineering / Doctor of Education مانند مدارک Ph.D. ارزشیابی می‌شود، بااین تفاوت که در رای صادره عنوان لاتین مدرک درانتهای آن درج می شود. .

‌ .۷ مدارک صادره‌ از کلیه‌ مراکز آموزش‌ عالی‌ وابسته‌ به‌ دانشگاه‌های‌ امریکا در دیگر کشورها براساس‌ ضوابط‌ و مقررات‌ آن‌ کشور ارزشیابی‌ می‌شود.

‌. ۸مدارک‌ دانشگاه‌ها و مراکز آموزش‌ عالی‌ که‌ در زمان‌ شروع‌ به‌ تحصیل‌ دانشجو توسط‌ وزارت‌ فرهنگ‌ و رفاه‌ امریکا که‌ در کتاب‌Higher Education Directory معتبر (Accredited) شناخته‌ نشده‌ باشد، ارزشیابی‌ نمی‌شود.

  • ویزای دانشجویی

گرفتن ویزای دانشجویی از سفارت آمریکا دو مرحله دارد. مرحله اول مراجعه به سفارت آمریکا و ارائه درخواست ویزا است و مرحله دوم (در صورت نداشتن مشکل)، رفتن مجدد به سفارت و گرفتن ویزا است. زمان بین این دو مرحله که Clearance Time نام دارد و به تحقیقات دولت فدرال در مورد فرد متقاضی برمیگردد، معمولا چند هفته طول می­کشد. همچنین از آنجاییکه سفارت آمریکا در ایران نمایندگی ندارد بهتر است با موارد زیر نیز آشنا باشید:

  • فرم I-20

I-20  مدرک رسمی پذیرش در دانشگاه های آمریکا است. این مدرک توسط دانشگاه ها از طرف Department of Homeland Security صادر می شود. دانشجویان متقاضی دریافت هر نوع از ویزای دانشجویی برای ورود به آمریکا موظف هستند در هنگام مصاحبه I-20 خود را به سفارت آمریکا تحویل دهند.  I-20شامل سه صفحه است که شامل اطلاعات مربوط به دانشجو، دانشگاه، رشته تحصیلی، طول مدت تحصیل، حداکثر تاریخ ورود به دانشگاه، هزینه ها و نحوه حمایت مالی از دانشجو است.

  • گرفتن ویزا آمریکا از قبرس

در این نوشته فرض بر آنست که شما پذیرش دانشگاه خود را قبلا گرفته اید و فرم I-20 برایتان صادر شده است (یا به زودی خواهد شد)، پاسپورتی دارید که حداقل برای ۶ ماه آینده معتبر است و اجازه خروج از کشور حداقل برای یک بار دارید. همچنین فرض می کنیم تنها پاسپورت شما ایرانی است، مقیم ایران هستید و مشکل خاصی با کشور قبرس ندارید. به طور خلاصه اقدامات زیر باید انجام شود، برخی مراحل کاملا مستقل از یکدیگر و به طور موازی قابل انجام اند اما برخی دیگر باید به ترتیب انجام گیرند و تقدم و تاخر آنها مهم است:

o       آماده کردن مدارک لازم برای گرفتن ویزای کوتاه مدت توریستی قبرس

o       آماده کردن مدارک لازم برای گرفتن ویزای دانشجویی آمریکا

o       پر کردن فرم های مربوط و گرفتن وقت سفارت آمریکا در قبرس

o       پر کردن فرم های مربوط و ارائه آن به سفارت قبرس در تهران برای گرفتن ویزای قبرس

o       سفر به قبرس

o       انجام مصاحبه ویزای آمریکا

o       سفر دوباره به قبرس و پیک آپ (Pick up) ویزا

همچنین شما می توانید از کشورهای ترکیه، امارات، دبی و کشور افغانستان با روند مشابه برای اخذ ویزا اقدام کنید.

شرایط و جزییات ادامه تحصیل در مقطع دکتری در آمریکا

  • زندگی دانشجویی در آمریکا

برخلاف انتظارِ بسیاری از دانشجویان ایرانی که تصور می‌کنند تمام مشکلات ادامه‌ی تحصیل در آمریکا پس از گرفتن ویزا و رسیدن به خاک آمریکا حل می‌شود، زندگی در کشور جدید مشکلات تازه‌ای به همراه می‌آورد و آشنایی با محیط جدید احتیاج به صرف زمان و تجربه اندوزی دارد. در ادامه‌ی این نوشته سعی خواهد شد تا با پرداختن به برخی از مسائلی که اغلب دانشجویان در ابتدای ورود به آمریکا با آن‌ها مواجه خواهند شد، این مرحله را کوتاه‌تر و ساده‌تر نماییم.

o       گرفتن Social Security Number

Social Security Number یا به طور اختصار SSN عملکردی مشابه شماره ملی دارد و برای انجام بسیاری از امور از قبیل دریافت حقوق از دانشگاه، گرفتن کارت اعتباری، دریافت انواع وام از بانک‌ها، حتی گاهی دریافت خط تلفن و بسیاری از موارد دیگر ضروری است. استخدام شدن در دانشگاه برای دریافت SSN لازم است و دانشجویانی که بدون کمک هزینه پذیرش می‌گیرند، معمولاً امکان دریافت SSN را ندارند و متاسفانه این امر محدودیت‌هایی برایشان ایجاد خواهد کرد.

برای دریافت SSN مدارک زیر را آماده نمایید و به نزدیک‌ترین مرکز Social Security  Administration  مراجعه نمایید:

o       گذرنامه

o       کارت I-94

o       I-20

o       نامه‌ای از طرف دانشگاه که مشخص نماید شما به استخدام دانشگاه در آمده‌اید

o       تاییده از طرف دانشگاه که نشان دهد شما دانشجوی تمام وقت هستید

o       نامه‌ای از طرف مرکز امور بین‌المللِ دانشگاه که تایید نماید شما دانشجوی F-1 هستید

پس از اقدام معمولا ظرف کمتر از یک ماه SSN خود را دریافت خواهید کرد.

ایالات متحده آمریکا سرزمین تنوع فرهنگی و جغرافیایی است. جامعه ایست که همچنان مهاجران را جذب می کند و به مکانی پویا برای زندگی و تحصیل بدل شده است. تحصیل در ایالات متحده، تجربه ای فوق العاده خواهد بود چرا که فرصت این را خواهید داشت تا دانش خود را با بهترین مغزها به اشتراک بگذارید و در محوطه ی دانشگاه، با اجتماعاتی از اقشار مختلف جامعه تعامل داشته باشید. آینده ی شغلی بهتری در انتظار شما خواهد بود و تجربه ی تحصیل و کار در این کشور باعث افزایش اعتماد به نفس، استقلال و توانایی های بین فرهنگی در شما می شود که کارفرکایان سراسر دنیا به دنبال آن هستند.
برتری علمی
ایالات متحده آمریکا دارای دانشگاه ها و کالج هایی با بهترین رتبه هاست. این کشور دارای یکی از بهترین سیستم های آموزشی دنیا با برنامه هایی برجسته در تقریبا تمام زمینه ها می باشد. مدارکی که در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا صادر می شوند، در کل دنیا شناخته شده هستند. دانشگاه های آمریکا به واسطه ی اینکه قطب پیشرفت های متنوع تکنولوژی هستند شما را در برابر برخی از به روزترین پیشرفت های تکنولوژی قرار می دهند و امکان این را خواهید داشت که در زمینه ی انتخابی خود با اساتید برجسته ملاقات، تعامل و حتی مطالعه و پژوهش کنید.


فرصت های آموزشی
آزادی عمل و بیان، یکی از نشانه های دانشگاه های ایالات متحده است. نظام آموزش عالی در هر رشته ی تحصیلی دارای تنوع موضوع است. دانشگاه های آمریکا به واسطه ی بودن در خط مقدّم فناوری و تکنیک های آموزشی و با بهترین تجهیزات و منابع ممکن، برای دانشجویان تسهیلات و فرصت های فراوانی فراهم می آورند به قصد آنکه فرد در هر رشته ای که تحصیل می کند، متخصص بار بیاید و دوره ی تحصیلی وی طوری طی شود که مناسب نیازهای خاص او باشد. تعامل اساتید با دانشجویان بطور غیر رسمی است که این امر به دانشجویان انگیزه داده و رویکرد شخصی به برنامه ی درسی را ترویج می کند.
حمایت از دانشجویان خارجی
دانشجویان خارجی در دانشگاه های ایالات متحده اکثرا باارزش تلقی می شوند چرا که توانایی ها و ایده های جدیدی را به کلاس ها می آورند. اغلب دانشگاه های ایالات متحده، انجمن هایی مختص دانشجویان خارجی دارند که به آن ها کمک می کند تا با محیط جدیدشان خو بگیرند. این کمک در تمامی مراحل تحصیل ادامه خواهد داشت؛ از برنامه های جهت دهی اولیه گرفته تا کمک کردن به ویرایش رزومه و کاریابی هنگامی که فارغ التحصیل می شوید. اگر شما دانشجوی کارشناسی ارشد و یا دکترا هستید، محتملا کمک مالی نیز از طرف استاد خود دریافت خواهید کرد (به عنوان دستیار پژوهشی استخدام خواهید شد) یا اینکه به عنوان دستیار آموزش فعالیت خواهید کرد که این امر در تأمین هزینه ی تحصیل به شما کمک می کند. تعامل تنگاتنگ با اساتید می تواند در آینده ی شغلی شما نیز تاثیرگذار باشد و دیدگاه هایی در رابطه با زمینه ی تحقیقاتی تان به شما بدهد که دستیابی به آن از طریق تنها مطالعه ی صرف امکان پذیر نبوده است.

 آشنایی با سیستم آموزش و پرورش
مدرسه ابتدایی
مدرسه ابتدایی شامل پنج سال آموزش و پرورش است؛ از سال اول تا پنجم. در کل هر دانش آموز شش سال را در مدرسه ابتدایی می گذراند که شامل یک سال مهد کودک نیز می باشد.
مدرسه متوسطه
بعد از سال پنجم، دانش آموزان به سمت مدرسه ی متوسطه می روند. مدرسه ی متوسطه شامل هفت سال کامل است؛ از کلاس ششم تا دوازدهم که پس از آن به دانش آموزان دیپلم دبیرستان اعطا می شود.
دانشگاه در مقطع کارشناسی
مقطع کارشناسی پس از تکمیل دوازده سال تحصیل در مدارس ابتدایی و متوسطه آغاز می شود. دانشجویان خارجی که مایلند وارد دانشگاه یا کالجی آمریکایی شوند، می بایست مدرکی معادل دیپلم دبیرستان اخذ کرده باشند.
هر دانش آموز می تواند یک دوره ی دو ساله ی فوق دیپلم یا دوره ی چهار ساله ی لیسانس را در یک دوره ی خاص مطالعاتی انتخاب کند که این دوره ی خاص مطالعاتی را “رشته” می نامند. دانشجویان باید تا سال دوم کالج یک رشته را انتخاب (یا اعلام) کنند.
دانشگاه در مقطع کارشناسی ارشد
پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد اصولا مستلزم حداقل شانزده سال تحصیل رسمی است؛ دوازده سال تحصیل در مدرسه ی ابتدایی و متوسطه و پس از آن چهار سال در مقطع کارشناسی. مقاطع مختلف آموزش عالی عبارتند از:
- کارشناسی ارشد که یک برنامه ی دو ساله است. گاهی تنها در شرایطی به دانشجویان اجازه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد یک رشته را می دهند که لیسانسی مرتبط با همان رشته داشته باشند. یک دانشجو می تواند رشته ای که در کارشناسی تحصیل کرده را در مقطع کارشناسی ارشد تغییر دهد به شرط آنکه تعدادی از دروس پایه ی رشته جدید را بگذراند؛ که این درس ها را “دروس پیش نیاز” می نامند. برخی از دوره ها (حقوق، دندانپزشکی و پزشکی) در آمریکا تنها در سطح آموزش عالی وجود دارند.
- دکتری (مقطع پژوهشی) که بالاترین مدرک اعطایی در رشته های تحصیلیِ پژوهش گراست و دانشجو را برای تدریس و پژوهش دانشگاهی آماده می کند. اخذ مدرک دکتری اصولا مستلزم سه تا شش سال تحصیل مستمر بعد از مقطع کارشناسی ارشد است؛ بسته به رشته ی دانشجو و پایان نامه ای که انتخاب می کند. رساله ی دکتری یک تحقیق فشرده است که باید برای گرفتن مدرک تکمیل شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر سری بزنید به:http://educationusa.state.gov/graduate/about/degrees.htm
 


تقویم تحصیلی
ترم پاییز (سپتامبر/ اکتبر)
بیشترین میزان پذیرش دانشجو در این ترم صورت می گیرد و تقریبا بیشتر برنامه ها نیز در این زمان ارائه می شوند. اکثر کمک هزینه های مالی نیز در این ترم در دسترس هستند.
ترم بهار (ژانویه/ فوریه)
تعداد کمتری پذیرش در این ترم صورت می گیرد و کمک های مالیِ محدودی برای این ترم در دسترس قرار دارند.
ترم تابستانی (جولای)
برخی از دانشگاه ها و کالج ها به دانشجویان این فرصت را می دهند که توانایی های خود را تا بیشترین سطح ممکن ارتقا دهند. هر دانشجو می تواند در برنامه ها و کلاس های تابستانی شرکت کند و یا با گذراندن دروسی پیش نیاز دروس پیشرفته را کسب کند.

روند درخواست
قبل از ارائه ی درخواست
- زمان بندی اپلای: دانشجویان می بایست حداقل ۱۵ ماه قبل از شروع ترمی که برای آن پذیرش می خواهند، درمورد دانشگاه ها تحقیق کنند.
- تهیه ی لیست کوتاهی از دانشگاه ها: در اینترنت و در سایت کالج ها و دانشگاه ها جستجو کنید. با خانواده، دوستان یا دیگرانی که در آمریکا تحصیل کرده اند، صحبت کنید. لیستی از دانشگاه های مورد علاقه خود تهیه کنید.

تقاضای فرم درخواست
بسته به اینکه به کدام کالج یا دانشگاه استان درخواست می دهید، تفاوت هایی در روند درخواست وجود دارد. راه معمول برای درخواست، تکمیل پرونده ی درخواست و ارسال آن به صورت آنلاین می باشد. در صورتی که در استفاده از اپلیکیشن آنلاین مشکلی داشتید و نیاز به تهیه فرم های پذیرش دارید، دو راه برای دریافت فرم درخواست وجود دارد:
- از دانشگاه ها تقاضای فرم درخواست کنید: می توانید با پر کردن یک فرم بصورت آنلاین، مستقیما از طریق سایت دانشگاه ها، مفاد درخواست را تقاضا بدهید.
- از سایت دانشگاه دانلود کنید: بسیاری از دانشگاه ها نسخه ای قابل دانلود و آماده ی پرینت از فرم خود را بر روی سایت قرار می دهند. این فرم ها می توانند همانند فرم های عادی برای درخواست بکار روند.

 

امتحانات اصلی

آزمون استدلالی SAT یا SAT Reasoning Test
آزمون استدلالی SAT آزمونی است که گذراندن آن برای دریافت پذیرش برنامه های کارشناسی اغلب دانشگاه های آمریکا نیاز است. این آزمون توانایی های تفکر انتقادی، حل مسئله و قابلیت های ارتباطی را می سنجد که برای موفقیت در کالج نیاز می باشند. این تست تعیین می کند که یک دانشجو توانایی ها و دانشی که در داخل و خارج از فضای کلاس فراگرفته است را چگونه بکار می گیرد.

آزمون SAT متعلق به College Board بوده و توسط آن ها منتشر و ارتقاء داده شده است. College Board اظهار می کند که استفاده از آزمون SAT در تلفیق با معدل دبیرستان (GPA) شاخصی دقیق تر از میزان موفقیت فرد در کالج فراهم می آورد.
برای اطلاعات بیشتر سری بزنید به: http://www.collegeboard.com

آزمون موضوعی SAT یا SAT Subject Test
آزمون موضوعی SAT دانش و توانایی های دانشجو را در یک زمینه ی خاص و همچنین توانایی وی برای بکارگیری این دانش را می سنجد. بسیاری از کالج ها از این آزمون های موضوعی برای پذیرش، برگزاری دوره و راهنمایی دانشجویان درمورد انتخاب دوره ها، کمک می گیرند. این آزمون ها به کالج ها مقیاسی قابل اعتماد برای سنجش میزان آمادگی دانشجو برای تحصیل در سطح کالج در یک زمینه ی خاص، ارائه می دهند.

ACT
آزمون ACT پیشرفت کلی دانش آموزان دبیرستانی و توانایی آن ها در تکمیل تحصیلات در سطح کالج را توسط آزمون های چند گزینه ای می سنجد که این آزمون ها چهار توانایی را پوشش می دهند: زبان انگلیسی، ریاضی، خواندن و علوم. این آزمون یک بخش اختیاری نوشتاری نیز دارد که توانایی طراحی و نوشتن یک مقاله ی کوتاه را می سنجد. ACT بیان می کند که نمراتش شاخصی ارائه می دهد از میزان “آمادگی برای کالج” و اینکه نمرات در هر زیر مجموعه ای مربوط می شود به توانایی ها در دروس سطح ورودی کالج در زبان انگلیسی، جبر، علوم اجتماعی، علوم انسانی و زیست شناسی.
برای اطلاعات بیشتر می : http://www.act.org

TOEFL
آزمون تافل توانایی ارتباط به زبان انگلیسی را از طریق چهار مهارت “گوش دادن، خواندن، نوشتن و صحبت کردن” اندازه می گیرد و مختص افرادی است که قصد تحصیل یا کار را در مناطق انگلیسی زبان دارند. برای گذراندن آزمون TOEFL می بایست قبل از زمان برگزاری آن از طریق سایت ETS ثبت نام کنید.

GRE
آزمون نمرات تحصیلات تکمیلی (GRE) توسط موسسه ی ETS برای سنجش مهارت های زبانی، استدلال کمّی، تفکر انتقادی و نوشتار تحلیلی تنظیم شده است که این مهارت ها مختص هیچ رشته ی خاصی نیستند. نمرات این آزمون استاندارد شده به دانشکده های تحصیلات تکمیلی، بازرگانی یا حرفه ای یا هر دپارتمان یا بخشی از دانشکده کمک می کند تا میزان پتانسیل پیشرفت را در دانشجویان آینده ی خود دریابند. بسته به رشته ی تحصیلی، دانشگاه ها ممکن است از دانشجو بخواهند یا به او پیشنهاد بدهند که آزمون عمومی (GRE-General) یا آزمون موضوعی (GRE-Subject) و یا هر دو را پشت سر بگذارد. مؤسسات غیر معتبر که توسط هیئت مدیره ی GRE تأیید شده اند نیز می توانند نمرات متقاضیان را دریافت کنند.

GMAT
آزمون پذیرش مدیریت در مقطع کارشناسی ارشد (GMAT) یک آزمون استاندارد شده برای مشتاقانMBA (کارشناسی ارشد مدیریت بازرگانی) می باشد. این آزمون بمنظور سنجش توان بالقوه ی دانشجویان از طریق ارزیابی ریاضیات، درک لغات و نوشتار تحلیلی در آن ها، طراحی شده است. آزمون GMAT که در ابتدا برای استفاده ی مؤسسات/دانشگاه های آمریکا که ارائه دهنده ی برنامه های مدیریت و تجارت هستند آماده شده بود، اکنون به عنوان معیاری برای اختصاص پذیرش به دانشجویان، در سطح جهانی و توسط بیش از ۱۷۰۰ مؤسسه/دانشگاه استفاده می شود.
آزمون GMAT توسط Pearson Vue از طرف شورای پذیرش مدیریت در مقطع کارشناسی ارشد (GMAC) طراحی شده و اجرا می شود. این Pearson Vue است که نمرات آزمون را به اطلاع دانشگاه ها و مؤسسات می رساند.

LSAT
آزمون پذیرش دانشکده حقوق (LSAT) یک آزمون استاندارد شده ی نصفه روزه است که برای دریافت پذیرش دانشکده های حقوقِ عضو LSAC (کنسول پذیرش دانشکده های حقوق)، اکثر دانشکده های حقوق کانادا و آمریکا و بسیاری از دانشکده های حقوق که توسط ABA (انجمن داوطلبانه ی حقوقدانان و دانشجویان حقوق) تأیید نشده اند الزامی ست. این آزمون معیار استانداردی از مهارت های خواندن و درک لغات را فراهم می کند که دانشکده ها می توانند به عنوان یکی از چندین فاکتور برای ارزیابی متقاضیان بکار ببرند. این آزمون ۴ بار در سال در صدها مکان در دنیا برگزار می شود.
آزمون LSAT برای سنجش مهارت هایی طراحی شده است که برای موفقیت در دانشکده ی حقوق الزامی بنظر می رسند: خواندن و درک متون پیچیده همراه با دقت و بینش، سازماندهی و مدیریت اطلاعات و توانایی استنتاج منطقی از آن اطلاعات، توانایی تفکر به شیوه ی انتقادی، و تحلیل و ارزیابی استدلال ها و برهان های افراد.
برای اطلاعات بیشتر سری بزنید به: http://www.lsac.org/jd/lsat/about-the-lsat.asp

MCAT (آزمون پذیرش کالج پزشکی)
انجمن کالج های پزشکی آمریکا (AAMC)، همراه با دانشکده های پزشکی آمریکا (که عضو انجمن نیز هستند)، آزمون MCAT را طراحی و برگزار می کند و تمامی جنبه های آن را در اختیار دارد. این آزمون به مدت بیش از ۶۰ سال قسمتی از فرآیند پذیرش مدارس پزشکی بوده است و امروزه تمامی دانشکده های پزشکی در آمریکا و اغلب آن ها در کانادا از متقاضیان می خواهند که نمرات اخیرشان در آزمون MCAT را ارائه دهند. علاوه بر آن، بسیاری دیگر از برنامه های تحصیلات تکمیلی و حرفه ای بهداشت، نمرات آزمون MCAT را به جای دیگر آزمون های استاندارد می پذیرند.
برای اطلاعات بیشتر به این آدرس مراجعه کنید: http://www.aamc.org/students/mcat/start.htm

 

مدارک اصلی مورد نیاز
برای مقطع کارشناسی
دانشجویانی که برای برنامه ی لیسانس یا دوره ای دیگر در مقطع کارشناسی درخواست می دهند، لازم است که ریز نمرات دوره ی دبیرستان و همچنین نمرات آزمون های زبان انگلیسی را ارائه نمایند.
این ریز نمرات باید توسط یکی از مسئولان مدرسه، مثلا مدیر مدرسه امضا شده باشد و باید نشان دهنده ی کل تجارب شما در مدرسه و در مقایسه با دیگر دانش آموزان باشد تا به کمیته ی پذیرش کمک کند که در مورد عملکرد شما در سیستم آموزشی خودتان، قضاوت کند. گزارش مدرسه همچنین باید راجع به دستاوردهای شما طی دوران مدرسه، صحبت کند.
از آنجایی که بین روش های نمره گذاری در مدارس تفاوت هایی وجود دارد، از مدرسه ی خود بخواهید یک راهنما در مورد نمرات استانداردِ استفاده شده در سیستم آموزشی خود و در مدرسه تان، ضمیمه کند. همچنین سیستم رتبه بندی که در این مدرسه استفاده شده است، باید به وضوح برجسته شود.
تمام متونی که به زبان انگلیسی صادر نشده اند، باید به زبان انگلیسی ترجمه رسمی شوند؛ در غیر اینصورت احتمالا از طرف دانشگاه پذیرفته نخواهند شد.

انگیزه نامه
انگیزه نامه یکی از مهم ترین بخش های فرم درخواست است که متقاضی را به کمیته ی پذیرش معرفی می کند. این متن همچنین خلاصه ای از مسیر شغلی کنونی متقاضی، علایق حرفه ای و اهداف وی در آینده ارائه می دهد.

توصیه نامه
یکی از مهم ترین قسمت های درخواست، توصیه نامه است. توصیه نامه متنی است که توسط ترجیحا فردی که شما را به خوبی می شناسد نوشته و امضا شده است. این فرد می تواند استاد راهنما و یا استادی که درسی مرتبط با رشته ی درخواستی تان، به شما تدریس کرده است، باشد.
این نامه باید لیستی از نقاط مثبت و منفی، مهارت های مفید (برای مثال کامپیوتر، آمار یا مهارت های فردی)، تجارب مرتبط (فوق برنامه، تجربه کاری، گروه ها، کار داوطلبی) دانشجو فراهم کند و اطلاعاتی در مورد فرد ارائه دهد که به مدد آن خواننده بتواند تصویری واقعی از شخص کاندید در ذهن آورد. یک توصیه نامه ی خوب همچنین حاوی اطلاعاتی راجع به پیشرفت ها و موفقیت های دانشجو در طول زمان نیز می باشد. به همین دلیل، لازم است برای نوشتن نامه تان، استادی را بیابید که شما را به خوبی بشناسد.

تحصیلات تکمیلی
مدارکی که نشان دهنده ی سابقه ی تحصیلی شما -برای مثال تحصیلات کارشناسی و نمرات مدرسه- هستند، مهم ترین فاکتورهای تعیین کننده ی ورود به یک دانشگاه در خارج از کشور می باشند.
اکثرا دانشکده ها انتظار دارند که نمرات تحصیلی خوبی داشته باشید، مخصوصا برای برنامه ها و دوره هایی که مقطع بالاتر و دکتری نیز دارند.
هر دانشگاه حداقل های ویژه ی خود را در مورد الزامات هر برنامه دارد که این حداقل ها بسته به عملکرد شخص کاندید و دوره ای که برای آن درخواست داده، انعطاف پذیر هستند.
هر دانشگاهی در آمریکا سیستم نمره دهی و ارزیابی مختص خود را دارد. نمرات خود را به سیستم میانگین گیری آمریکا برنگردانید زیرا ممکن است این برگرداندن معتبر نباشد. در صورت امکان یک نامه ضمیمه کنید که نشان دهنده ی چگونگی سیستم نمره گذاری در کلاس/دانشگاه شما باشد. این نامه همچنین می تواند نشان دهنده ی جایگاه شما در مقایسه با میانگین کلاس و دانشگاه و تعداد دانشجویان کلاس و تعداد دانشجویان دانشگاه باشد.
دانشجویان متقاضی پذیرش دوره های تحصیلات تکمیلی (MBA، MS و…) می بایست ریز نمرات رسمی از طرف دانشگاهی که بعد از مقطع متوسطه در آن حضور داشته اند ارائه دهند، و در صورت وجود جزئیات دوره های مربوطه، دیپلم ها و… را ضمیمه نمایند. اکثرا دانشگاه ها این ریز نمرات را در یک پاکت مهر و موم، امضا و گواهی شده توسط دفتر آموزش درخواست می کنند. این موارد برای هر کالج یا دانشگاهی که در آن حضور داشته اید باید ارائه شوند. بعضی دانشگاه ها ممکن است بیش از یک نسخه از این مدارک را تقاضا کنند.
اگر متن ریز نمرات به زبانی غیر از انگلیسی است، باید ریز نمرات را ترجمه ی رسمی نمایید؛ در غیر اینصورت احتمالا از طرف دانشگاه پذیرفته نخواهند شد.

 

هزینه ها و مخارج

شهریه
دانشگاه های آمریکا به دو دسته تقسیم می شوند: مراکز دولتی (با پشتیبانی دولت) و خصوصی (مستقل). شهریه ی دانشجویان خارجی در دانشگاه های دولتی معمولا در مقایسه با هزینه های دانشگاه های خصوصی ارزان تر است. لازم به ذکر است که هزینه ی یک برنامه در یک دانشگاه آمریکایی لزوما با کیفیت آن مرتبط نیست.
هزینه ی شهریه برای دانشگاه های مختلف، متفاوت است و بطور گسترده ای بسته به هر دوره متغیر است. این هزینه ها می تواند از مقدار کمی مثلا ۵,۰۰۰ دلار در سال برای دانشگاه های دولتی گرفته تا ۳۰,۰۰۰ دلار در سال برای برخی دانشگاه های خصوصی، تغییر کند. برای اطلاع از جزئیات بیشتر، لطفا با دانشگاه ها ارتباط برقرار کنید.

هزینه های زندگی
هزینه های تقریبی زندگی در طول یک سال حدود ۱۰,۰۰۰ دلار است که شامل هزینه ی مسکن و دیگر مخارج روزانه می شود. هزینه ها بسته به سبک زندگی و استان محل تحصیل متغیر است. مخارج اصلی عبارتند از:
- اجاره: ۴۰۰ دلار در ماه
- خوار و بار: ۱۰۰ دلار در ماه
- آب و برق: ۱۰۰ دلار در ماه
- تلفن: ۵۰ دلار در ماه
- هزینه های متفرقه: ۲۰۰ دلار در ماه
بسته به سبک زندگی تان، هزینه های زندگی می تواند از ۷۰۰ تا ۱۰۰۰ دلار در ماه متغیر باشد. می توانید خانه/ آپارتمان را با دیگران مشترک شوید تا هزینه های آب و برق، هزینه تلفن ثابت و تا حدی خوار و بار کاهش یابد.
 برای دیدن لینک ها لطفا ثبت نام کنید و یا وارد سایت شوید.

بورس وکمک های مالی
تحصیلات کارشناسی
اگر قصد دارید که بدنبال کمک هزینه ی مالی برای تحصیلاتتان در خارج از کشور باشید باید درخواست کمک مالی را به همراه اپلیکیشن ارسال کنید. شرایط دریافت کمک های مالی به طرز قابل ملاحظه ای متغیر است. با مراجعه به وبسایت کالج ها از میزان کمک های مالی و نحوه ی دریافت آن ها می توانید اطلاع کسب کنید. به طور کلی برای دریافت کمک، دانشجویان مقطع کارشناسی باید فرم های کمک مالی مختص همان کالج را پر کنند؛ بعلاوه ی فرم کمک مالی مخصوص دانشجویان خارجی که توسط کالج فراهم شده است. گاهی گواهی بانک نیز لازم است. برخی جزئیات که معمولا در این فرم ها خواسته می شوند عبارتند از:
- کل درآمد شخصی سالانه
- کل درآمد سالانه ی والدین
- میانگین هزینه های سالانه ی زندگی
- جزئیاتی درمورد سرمایه های خود و والدین
- منابع تأمین هزینه های تحصیل؛ غیر از فاند از طرف دانشگاه

معافیت از پرداخت شهریه
این نوع کمک مالی به آن معناست که دانشجو لازم نیست شهریه دانشگاه را بپردازد. هرچند هزینه های عام (برای استفاده از تسهیلات دانشگاه مانند کتابخانه، کامپیوترها و خدمات ورزشی و بهداشتی) عموما باید توسط دانشجو تأمین شود. معافیت شهریه به کرات همراه با کمک هزینه ی تحصیلی یا کمک هزینه ی پژوهشی/ آموزشی (Research/Teaching Assistantship) اعطا می شود.
استخدام دانشجویی
هنگامی که درمورد تأمین هزینه های تحصیل و زندگی خود در ایالات متحده فکر می کنید، به یاد داشته باشید که نمی توانید روی کار کردن در این کشور حساب کنید مگر اینکه کمک هزینه ی پژوهشی یا آموزشی به شما اعطا شود. زمانی که شواهد منابع مالی خود را ارائه می کنید، نمی توانید براساس درآمد بالقوه ی خود پاسخی بدهید. درآمدی که براساس آن درخواست می دهید باید تضمین شده معادل یا بیشتر از هزینه های سال اول تحصیلتان باشد.
قوانین مهاجرتی درمورد کار کردن با ویزای دانشجویی بسیار سخت گیرانه است. حالت F-1 که معمول ترین حالت برای دانشجویان خارجی و تمام وقت می باشد، اجازه ی کار نیمه وقت و استخدام در محیط دانشگاه را (کمتر از ۲۰ ساعت در هفته) می دهد. حالت دانشجویی J-1 اجازه ی استخدامی مشابه با محدودیت های مشابه را می دهد تا جایی که مجوز توسط اسپانسر برنامه ی تبادلی داده شود. دارندگان ویزای M-1 برای برنامه های تکنیکی و فنی و حرفه ای اجازه ندارند در طی دوره های تحصیلشان کار کنند.
مشاغلی که در دانشگاه وجود دارند معمولا حقوق بالایی ندارند و مطمئنا در حدی نیستند که هزینه های تحصیل در دانشگاه را تأمین کنند. روی این شغل ها بعنوان چیزی بیشتر از مکملی کنار کمک هزینه های دیگر، حساب نکنید.

کمک مالی در قالب دستیار پژوهشی یا آموزشی
اکثر دانشجویانی که مساعدت دریافت می کنند معمولا در قالب دستیار پژوهشی یا آموزشی می باشد. این کمک های مالی معمولا پول و مقرریِ کافی برای تامین هزینه های زندگی در حد ابتدایی و پرداخت شهریه فراهم می آورند. برای کسب درآمد بیشتر می توان تا حداکثر ۲۰ ساعت در هفته کار کرد. این کمک هزینه ها برای دوره های کارشناسی ارشد و یا دکترا فراهم می باشد. دستیار آموزشی معمولا در دانشگاه هایی که کلاس های کارشناسی پر جمعیتی دارند، درآمد بالاتری نسبت به دانشگاه های دیگر دارد. کمک هزینه ی پژوهشی در رشته ها و دانشگاه هایی که پژوهش بطور قابل ملاحظه ای در حال پیشرفت است، معمول تر است. بروشورهای اطلاعاتیِ اکثر دانشگاه ها، این اطلاعات را در اختیار می گذارند. گاهی قبل از اینکه این کمک مالی اعطا شود، لازم است که توانایی آموزشی و پژوهشی فرد اثبات شود. از این رو، بسیاری از دانشگاه ها تنها پس از ترم اوّل، این مساعدت را اعطا می کنند. همچنین احتمالا لازم است که آزمون انگلیسی گفتاری (TSE) را هم برای اثبات توانایی کار به عنوان دستیار آموزش بگذرانند.
وام تحصیلی
دانشجویان خارجی واجد شرایط دریافت وام های دولتی آمریکا نیستند اما می توانند برای تحصیل در آمریکا، وام های خصوصی دانشجویان خارجی را دریافت کنند. تا زمانی که شما در یک مدرسه ی تأیید شده حضور دارید و یک شهروند آمریکا یا فردی با اقامت دائم وجود دارد که برای شما امضا کند، می توانید هر چقدر که لازم دارید قرض بگیرید. دقت کنید بیش از اندازه قرض نگیرید؛ شما باید تنها به مقداری که واقعا برای پوشش هزینه های تحصیل و زندگی در آمریکا نیاز دارید، قرض بگیرید.
بورس تحصیلی
این معمولا نوعی کمک مالی کامل است که بر اساس توانایی و عملکرد تحصیلی دانشجو می باشد. بنابراین، تنها یک دانشجوی به واقع برجسته ممکن است قبل از ثبت نام در دانشگاه، مشمول این نوع کمک مالی شود. بورس کامل تمامی مخارج زندگی دانشجو در دانشگاه را می پردازد، در حالیکه بورس های دیگر مستلزم پرداخت هزینه هایی از طرف دانشجو و یا پوشش مابقی هزینه ها از راه های دیگر می باشد.

جستجو برای بورس و کمک هزینه مالی دانشگاهی
وبسایت IEFA به دانشجویان خارجی که می خواهند در خارج از کشور خود تحصیل کنند، اطلاعاتی ارائه می دهد. همچنین این سایت یک جستجوی اساسی برای پیدا کردن کمک هزینه تحصیلی در سراسر دنیا ارائه می دهد.
برای اطلاعات بیشتر سری بزنید به: http://www.iefa.org

 

اطلاعاتی درمورد ویزای آمریکا
ویزای دانشجویی F-1
ویزای F-1 برای دانشجویان تمام وقتی است که در یک برنامه ی آموزشی یا مربوط به زبان ثبت نام کرده اند. دانشجویان F-1 به مدت کل دوره ی برنامه ی آموزشی خود بعلاوه ی ۶۰ روز اضافه تر می توانند در ایالات متحده بمانند. این افراد می بایست یک دوره ی تمام وقت را ادامه داده و تحصیل خود را تا تاریخ انقضایی که در فرم I-20 آمده است، تکمیل کنند.
برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید: http://travel.state.gov

ویزای تبادلی توریستی J-1
ویزای J-1 برای دانشجویانی صادر می شود که برای تکمیل برنامه ی تحصیلی خود نیاز به گذراندن یک دوره ی آموزشی عملی دارند که در کشورشان موجود نمی باشد. این آموزش باید مستقیما مربوط به برنامه ی تحصیلی باشد. ویزای J-1 دانشجو را ملزم می کند که پس از اتمام تحصیلش در آمریکا و قبل از اینکه واجد شرایط تقاضای ویزای مهاجرتی (اقامت دائم) شود، برای حداقل دو سال به کشور خود بازگردد.
p     معرفی دانشگاه های آمریکا

انتخاب دانشگاه یک گام مهم در روند درخواست پذیرش است. در این بخش قصد داریم به نحوه ی انتخاب دانشگاه ها در کشور آمریکا و معیار های اصلی که باید در انتخاب در نظر گرفت بپردازیم.

ابتدا با در نظر گرفتن سطح خود، ۲۰ تا ۳۰ دانشگاه را که تا حدی برای شما جذابیت دارند، انتخاب کنید (در مراحل بعدی از بین آن‌ها تعدادی را گزینش خواهید کرد). اکثر دانشگاه هایی را که سطحشان با سطح شما هماهنگ است انتخاب کنید، ۳ تا ۴ مورد بالاتر از سطحتان و همچنین ۳ تا ۴ مورد تضمینی (گزینه هایی که مشخصا پایین تر از سطح شما هستند) را اضافه کنید. برای مثال، دانشجویان ممتاز در رشته ی فیزیک اغلب از ۱۰ دانشگاه برتر درخواست پذیرش می کنند و چند گزینه ی تضمینی، مانند ستنی بروک، راچستر، راتگرز و… را در صورتی که مقطع دکتری مد نظر باشد، به لیستشان اضافه می کنند. دانشجویان خوب ۳ تا ۴ مورد از ۱۰ دانشگاه برتر را انتخاب کرده و غالبا دیگر گزینه‌ها را از بین دانشگاه هایی با رتبه ی دهم تا سی‌ام انتخاب می کنند.
برای انتخاب دانشگاه ها، معیارهای زیر را در نظر بگیرید:
رتبه ی دانشگاه:
اهمیت این معیار واضح است. هرچه برنامه ی کاری بهتر باشد، اعضای دانشکده و سطح فارغ التحصیلان آن دانشکده بهتر است.
اعضایی از دانشکده که در محدوده ی انتخابی شما کار می کنند:
اهمیت این جنبه گاهی ناچیز شمرده می شود. اگر مطمئن نیستید که مایل به فعالیت در چه زمینه‌ای می باشید، لازم نیست در مورد این فاکتور خود را به زحمت بیندازید اما اگر تصمیم خود را مبنی بر فعالیت در زمینه ی نظریه‌های چگالی مواد برای مثال اتخاد کرده اید، بررسی کنید که در این دانشگاه چند استاد در این زمینه کار می کنند، سن این استادان چقدر است (روی افراد بالاتر از ۶۰ تا ۶۵ سال حساب نکنید) و اینکه آیا این افراد، دانشجویان جدید را قبول می کنند یا خیر. اطمینان حاصل کنید که حداقل ۲ استاد (اگر ۳-۵ استاد باشد چه بهتر) به عنوان مشاوران علمی بالقوه برای شما آنجا حضور دارند.
حمایت مالی:
از آنجایی که هزینه ی آموزش و زندگی در بعضی از دانشگاه‌ها ممکن است زیاد باشد، باید بررسی کنید که آیا کمک هزینه ی تحصیلی به شکل تدریس TA، معاون پژوهشی RA یا شکل‌های دیگر حمایت مالی دریافت خواهید کرد یا خیر. در بعضی از دانشگاه‌ها ممکن است از شما درخواست شود تا در تمام طول تحصیلتان، برای بعضی استاد‌های نظری (به علت آنکه بودجه ی کمتری نسبت به استادان تجربی دارند)، سمت TA داشته باشید و تدریس کنید. شما می توانید در مورد این موضوع از منشی دانشکده یا دانشجویان تحصیلات تکمیلی سئوال کنید.

برخی از دپارتمان‌های فیزیک، ریاضی، مهندسی و زیست شناسی حمایت مالی کاملی از دانشجویان خود به عمل می آورند. تمام آنچه شما باید انجام دهید پر کردن فرم گزارش‌های مالی (یا هر آنچه آن را می نامند) می باشد که در فرم درخواست پذیرش تان گنجانده شده است.

اگر شما متقاضی پذیرش در رشته‌های علوم انسانی یا علوم اجتماعی می باشید، موضوع کمی سخت تر است ولی همچنان احتمال دریافت کمک مالی، اغلب تحت عنوان هایی مانند TA وجود دارد. برای اطلاعات بیشتر می توانید وب سایت آن دپارتمان را بررسی کرده و یا از منشی گروه مورد نظرتان سئوال کنید.
ملاحظات شخصی:
شاید شما مایل باشید بررسی کنید کسی از دوستانتان در این دانشگاه تحصیل می کند یا نه و آیا بین آزمایشگاه شما با آزمایشگاه این دانشگاهِ تحت بررسی، نوعی همکاری وجود دارد یا خیر و… .
در نهایت برای چند دانشگاه اپلای کنیم؟ در صورتی که دانشجوی ممتازی هستید، ۵ تا ۱۰ دانشگاه و اگر دانشجوی متوسطی محسوب می شوید، ۸ تا ۱۵ دانشگاه را انتخاب کنید. انتخاب بیش از ۱۵ دانشگاه بی‌معنا است زیرا شما قادر نخواهید بود که از تک تک آن دانشگاه‌ها درخواست پذیرش کنید (منظور ارتباط برقرار کردن با منشی‌ها و افراد آن دانشکده، تنظیم شرح حال و وضعیت خود، آماده کردن مدارک خاصی که فقط بعضی دانشگاه‌ها درخواست می کنند و غیره است). ممکن است انتخاب نهایی دانشگاه مورد نظر را به بعد از اطلاع یافتن از نمراتتان موکول کنید؛ در حالی که اغلب هر شخصی می تواند سطح دانش خود را از پیش به خوبی تخمین بزند. هرچند مادامی که ذهنتان درگیر اتخاذ تصمیم نهایی می باشد، پر کردن فرم‌ها و الزامات درخواست پذیرش واقعا وقت گیر و ناراحت کننده است، لطفا به کیفیت توجه داشته باشید.

در ادامه تعدادی از دانشگاه های معتبر آمریکا آورده شده است.

مکان جغرافیایی و آب و هوا:
این فاکتور به شدت مهمی است که اهمیت آن را وقتی به امریکا نقل مکان کردید قطعا در می یابید. ترجیح مکان جغرافیایی موضوعی کاملا شخصی است اما آنچه در ادامه می آید عموما واقعیت دارد: ایالت‌های میانی محافظه کار تر، سنتی تر، خانواده محور تر و اغلب کسل کننده تر هستند. ایالت‌های جنوبی اغلب دوستانه تر هستند ولی من شخصا نمی توانم انگیزه ی معقولی برای انتخاب دانشگاه در تگزاس یا آریزونا پیدا کنم (فقط به ذوب شدن سنگفرش‌های خیابان در گرمای تابستان فکر کنید…). محبوب‌ترین ایالات، ایالات غربی و شرقی هستند. یعنی کالیفرنیا، نیویورک، ماساچوست، نیوجرسی، کانکتیکات و… . این ایالات از نظر فرهنگی تنوع بالایی دارند، مردم آن اغلب تحصیل کرده هستند و امریکایی‌های سطح متوسط کمتر در آنجا یافت می شوند، جاذبه‌های فرهنگی بیشتر است و مزایای بسیار دیگری نیز دارند. همچنین در مورد شهری که دانشگاه در آن واقع شده است بیندیشید. بعضی از دانشگاه‌ها در شهرهای کوچکی در ناکجا آباد واقع شده اند یا برخی دیگر در نزدیکی یا داخل شهرهای بزرگ؛ که هر دوی این‌ها مزایا و معایب خاص خود را دارند و انتخاب هر کدام، موضوعی است که بیشتر به ترجیحات شخصی برمی گردد. علاوه بر آن، حتما آب و هوای آن مکان را بررسی کنید. در مورد دمای هر ماه از سال در شهرهای بزرگ امریکا، به راحتی می توانید آنلاین اطلاعات کسب کنید.

همچنین شما می توانید از سایت زیر کلیه دانشگاه های آمریکا را براساس ایالتی که مد نظرتان است مورد بررسی قرار دهید:

http://www.utexas.edu/world/univ/state/

دانشگاه‌ها و مراکز آموزش‌ عالی‌ امریکا، گروه‌ یک‌ ممتاز:

 

۱- Arizona State University, Tempe, AZ

2- Baylor University, Waco, Tx

3- Boston University, Boston, MA

4- Brandeis University, Waltham, MA

5- Brown University, Providence, RI

6- California Institute of Technology, Pasadena, CA

7- Carnegie – Mellon University, Pittsburgh, PA

8- Case Western Reserve University, Cleveland, OH

9- City University of New York, Graduate School & University Center New York, NY

10- Colorado School of Mines, Golden, CO

11- Columbia University, New York, NY

12- Cornell University, Ithaca, NY

13- Dartmouth College, Hanover, NH

14- Drexel University, Philadelphia, PA

15- Duke University, Durham, NC

16- Emory University, Atlanta, GA

17- Georgetown University, Washington, D.C

18- George Washington University, Washington, D.C

19-Georgia Institute of Technology, Atlanta, GA

20- Harvard University, Cambridge, MA

21-Indiana University – Bloomington, IN

22- Indiana University Purdue University Indianapolis, IN

23- Iowa State University, Ames . IA

24- Johns Hopkins University, Baltimore, MD

25- Louisiana State University and Agricultural and Mechanical College, Baton Rouge, LA

26- Massachusetts Institute of Technology, Cambridge, MA

27- Michigan State University, East Lansing, MI

28- New York University, New York, NY

29- Northwestern University, Evanston, IL

30- Ohio State University, Columbus, OH

31- Oregon State University, Corvallis, OR

32- Pennsylvania State University,University Park Campus, University Park, PA

33- Princeton University, Princeton, NJ

34- Purdue University, West Lafayette, IN

35- Rensselaer Polytechnic Institue, Troy, NY

36- Rice University, Houston, TX

37- Rockefeller University, New York, NY

38- Rutgers University, New Brunswick, New Brunswick, NJ

39- Stanford University, Stanford, CA

40- State University of New York at Albany, NY

41- State University of New York at Binghamton, NY

42- State University of New York at Buffalo, NY

43- State University of New York at Stony Brook, Stony Brook, NY

44- State University of New York College of Environmental Science and Forestry, Syracuse, NY

45- Syracuse University, Syracuse, NY

46- Texas A & M University, College Station, TX

47- Tufts University, Medford, MA

48- Tulane University, New Orleans, LA

49- University of Arizona, Tucson, AZ

50- University of California, Berkeley, Berkeley, CA

51- University of California, Davis, Davis, CA

52- University of California, Irvine, Irvine, CA

53- University of California, Los Angeles, Los Angeles, CA

54- University of California, Riverside, Riverside, CA

55- University of California, San Diego, La Jolla, CA

56- University of California, Son Francisco, San Francisco, CA

57- University of California, Santa Barbara, Santa Barbara, CA

58- University of Chicago, Chicago, IL

59- University of Colorado at Boulder, Boulder CO

60- University of Connecticut, Storrs, CT

61- University of Florida, Gainesville, FL

62- University of Illinois at Chicago, Chicago, IL

63- University of Illinois at Urbana – Champaign, Urbana, IL

64- University of Iowa, Iowa City, IA

65- University of Kansas, Lawrence, KS

66- University of Maryland College Park, College Park, MD

67- University of Maryland Graduate School Baltimore, Baltimore, MD

68- University of Massachusetts Amherst, Amherst, MA

69- University of Michigan, Ann Arbor, MI

70- University of Minnesota, Twin Cities, Minneapolis, MN

71- University of Missouri – Columbia, MO

72- University of North Carolina at Chapel Hill, Chapel Hill, NC

73- University of Notre Dame, Notre Dame, IN

74- University of Oregon, Eugene, OR

75- University of Pennsylvania Philadelphia, PA

76- University of Pittsburgh – Pittsburgh, PA

77- University of Rochester, Rochester, NY

78- University of Southern California, Los Angeles, CA

79- University of Tennessee, Knoxville, TN

80- University of Texas at Austin, Austin, TX

81- University of Utah, Salt Lake City, UT

82- University of Virginia, Charlottesville, VA

83- University of Washington, Seattle, WA

84- University of Wisconsin, Madison, WI

85- Vanderbilt University, Nashville, TN

86- Washington University, St, Louis, MO

87- Yale University, New Haven, CT

88- Yeshiva University, New York, NY

89- Virginia Commonwealt University, Richmond, VA

ب) دانشگاه‌هاومراکزآموزش‌عالی‌امریکا،گروه‌دو (خوب) :

اگر چه‌ مدارک‌ دانشگاه‌های‌ گروه‌ دو ارزشیابی‌ می‌شود، اما توصیه‌ می‌شود که‌ در دوره‌های‌ کارشناسی‌ ارشد (Master)و دکترا(Ph.D.) تنها در دانشگاه‌های‌ گروه‌ یک‌  (ممتاز) ادامه‌ تحصیل‌ داده‌ شود.

۱- Air Force Institute of Technology, Wright – Patterson AFB, OH

2- Alabama Agricultural and Mechanical University, Normal, AL

3- Alfred University, Alfred, NY

4- American University Washington , D.C.

5- Appalachian State University, Boone, NC

6- Arkansas State University, State University, AR

7-Auburn University, Auburn, AL

8-Ball State University, Munice, IN

9-Boston College, Chestnut Hill, MA

10- Bowling Green State University, Bowling Green, OH

11- Bradley University, Peoria, IL

12- Brigham Young University, Provo, UT

13-Bryn Mawr College, Bryn Mawr, PA

14- California Polytechnic State University, San Luis Obispo, CA

15-California State Polytechnic University, Pomona, CA

16-California State University, Fresno, CA

17- California State University, Fullerton, CA

18- California State University, Long Beach, CA

19- California State University, Los Angeles, CA

20-California State University, Northridge, CA

21-California State University, Sacramento, CA

22- California State University, San Bernardino, CA

23- Catholic University of America, Washington, D.C.

24-Central Connecticul State University New Britain, CT

25- Central Michigan University, Mount Pleasant, MI

26-Central Missouri State University, Warrensburg, MO

27-City University of New York, Bernard M. Baruch College,New York, NY

28- City University of New York, Brooklyn College, NY

29- City University of New York, City College, New York, NY

30- City University of New York, Herbert H. Lehman College, Bronx. NY

31- City University of New York, Hunter College, New York, NY

32- City University of New York, Queens College, Flushing, NY

33- Claremont Graduate School, Claremont, CA

34- Clarkson University, Potsdam, NY

35- Clark University, Worcester, MA

36- Clemson University, Clemson, SC

37- Cleveland State University,Cleveland, OH

38-College of William& Mary, Williamsburg, VA

39-Colorado State University, Fort Collins , CO

40- Cooper Union for the Advancement of Science and Art,New York, NY

41- Creighton University, Omaha, NE

42- De Paul University, Omaha, IL

43- Drake University, Des Moines, IA

44- Duquesne University, Pittsburgh, PA

45-East Carolina University, Greenvill, NC

46- Eastern Illinois University, Charleston, IL

47- Eastern Kentucky University, Richmond, KY

48- Eastern Michigan University, Ypsilanti, MI

49- Eastern New Mexico University, Portales, NM

50- Eastern Washington University, Cheney, WA

51- East Tennessee State University, Johnson City, TN

52- Emporia State University, Emporia, KS

53- Fairleigh Dickinson University, Florham -Madison, NJ

54- Fairleigh Dickinson University, Teaneck -Hackensack Campus, Teaneck, NJ

55- Florida Agricultural and Mechanical University, Tallahassee, FL

56- Florida Atlantic University, Boca Raton, FL

57- Florida Institute of Technology, Melbourne, FL

58- Florida International University, Miami, FL

59- Florida State University, Tallahassee, FL

60- Fordham University, Bronx, NY

61- Fort Hays State University , Hays, KS

62- George Mason University, Fairfax, VA

63- Georgia Southern University, Statesboro, GA

64- Georgia State University, Atlanta, GA

65- Golden Gate University, San Francisco, CA

66- Gonzaga University, Spokane, WA

67- Grand Valley State University, Allendale, MI

68- Hofstra University, Hempstead, NY

69-Howard University, Washington, D.C.

70- Humboldt State University, Arcata, CA

71- Idaho State University, Pocatello, ID

72- Illinois Institute of Technology, Chicago, IL

73-Illinois State University, Normal, IL

74- Indiana State University at Terre Haute, Terre Haute, IN

75-Indiana University – Purdue University Fort Wayne, Fort Wayne, IN

76-James Madison University, Harrisonburg, VA

77-Kansas State University, Manhattan, KS

78- Kent State University, Kent, OH

79- Lamar

منوی موبایل