وب سایت رسمی بنیـــاد آموزشی پژوهشی سامـــا

(دارای شناسنامه واحد فرهنگی 100530 و نماد اعتماد رسانه برخط از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)

مشاوره آزمون دکتری سراسری و آزاد 1402-1403

برای دریافت مشاوره آزمون دکتری در خبرنامه ساما عضو شوید. لطفا دقیقا موبایل و ایمیل و رشته تان و اینکه به مشاوره در چه زمینه ای از آزمون دکتری نیاز دارید را بنویسید.

سبد خرید شما

در حال حاضر سبد خريد شما خالي مي باشد
در صورت کليک بروي دکمه اضافه به سبد خريد هر کالا، کالاي مورد نظر به اين قسمت اضافه مي گردد

جستجو

ادامه تحصیل مقطع دکتری در کشور کانادا

کانادا شمالی‌ترین کشور واقع در آمریکای شمالی است. به صورت رسمی عنوان کنفدراسیون به کانادا اطلاق می‌شود، اما در واقع این کشور به صورت فدراسیون و زیر تشریفات سلطنت مشروطه مرتبط با پادشاهی متحده اداره می‌شود.

در جنوب و شمال‌غرب هم‌مرز ایالات متحده‌ آمریکا است. مرز ۸۰۴۵کیلومتری بین این دو کشور طولانی‌ترین مرز بی‌دفاع در کل جهان است. کانادا از سوی شرق در کنار اقیانوس اطلس و از سوی غرب در کنار اقیانوس آرام قرار دارد. این کشور از شمال به اقیانوس منجمد شمالی می‌رسد.

پاییتخت کانادا شهر اتاوا است، محلی که در آن مجلس کشور و خانه فرماندار کل قرار دارد. او به صورت تشریفاتی رئیس مملکت است و به عنوان نمایندهملکه الیزابت دوم در کانادا، مستعمره سابق بریتانیای کبیر، زندگی می‌کند. کانادا از نظر مساحت پهناورترین عضو مجموعه کشورهای همسود (مشترک‌المنافع) است.

  • ‌‌دانشگاه‌ها و مراکز آموزش‌ عالی‌ کانادا، گروه‌ یک‌ (ممتاز)

۱- University of Alberta

2- The University of British Columbia

3- The University of Calgary

4- Carleton University

5- Concordia University

6- Dalhousie University (Technical University of Nova Scotia)

7- Ecole Polytechnic (University of Montreal)

8- University of Guelph

9- Laval University

10- McGill University

11- McMaster University

12-The University of Manitoba

13- Memorial University of Newfoundland

14- Montreal School of Higher Commercial Studies

15- University of Montreal

16- University of New Brunswick

17- The Ontario Institute for Studies in Education

18- University of Ottawa

19- Institute Armand Frappier, University of Quebec

20- National Institute of Scientific Research, University of Quebec

21- Queens University at Kingston

22- The University of Regina

23- University of Saskatchewan

24- University of Sherbrooke

25- Simon Fraser University

26- University of Toronto

27- University of Victoria

28- University of Waterloo

29-The University of Western Ontario

30- University of Windsor

31- York University

32- University of Quebec en

33- Outaouais

34- (Universite du Quebec en Outaouais)

دوره‌های‌ تحصیلی‌

  1. ‌‌‌: Bachelor شامل چهار سال‌ تحصیل‌ تمام‌ وقت‌ است؛ در بعضی‌ رشته‌ها مانند معماری‌ طول‌ این‌ دوره‌ به‌ پنج‌ سال‌ نیز می‌رسد اما در استان‌ اونتاریو به‌ خاطر اینکه دبیرستان‌‌ ۱۳ سال‌ است، دوره‌های‌ سه‌ ساله‌ هم ارائه می شود.
  2. Master : شرط وارد شدن به این مقطع، داشتن‌ مدرک‌Bachelor با معدل‌ حداقل‌B می باشد.توجه داشته باشید که اگر کسی بخواهد در رشته‌ای‌ غیر از رشته‌ قبلی‌اش‌ ادامه‌ تحصیل‌ دهد، باید تعدادی‌ درس‌ اضافی‌ بگذراند. در نتیجه دوره‌های‌Master از یک‌ و نیم‌ تا سه‌ سال‌ مکن است طول بکشد.
  3. ‌‌: Ph.D   شرط ورود به‌ این‌ دوره‌ ، داشتن معدل‌ +B یا بالاتر در دوره‌Master  است. علاوه‌ بر این‌ ، همان طور که می دانید دانشجو باید توصیه‌های‌ نامه هایی کتبی از‌ استادان‌ قبلی خود‌ داشته‌ باشد تا ثابت کننده‌ توانایی‌ فرد برای‌ تحقیق کردن‌ باشد.طول‌ متوسط‌ دوره‌ دکترا در دانشگاه‌های‌ کانادا چهار سال‌ است.

‌معرفی‌ دانشگاه‌ها و مراکز آموزش‌ عالی‌ کانادا

  • دانشگاه‌ها و مراکز آموزش‌ عالی‌ کانادا، گروه‌ دو )خوب(

‌‌ مدارک‌ اخذ شده‌ از دانشگاه‌های‌ گروه‌ دو کانادا نیز ارزشیابی‌ می‌شود، ولیبرای تحصیل‌ در دوره‌ دکترا ، دانشگاه‌های‌ گروه‌ یک‌ (ممتاز) توصیه‌ می‌شود.

۱- Acadia University

2- Athabasca University

3- Augustana University College

4- Bishops University

5- Brandon University

6- Brock University

7- University College of Cape Breton (UCCB)

8- The Kings University College

9- University of Kings College

10- Lakehead University

11- Laurentian University of Sudbury

12- The University of Lethbridge

13- University of Moncton

14- Mount Allison University

15- Mount Saint Vincent University

16- Nipissing University

17- Nova Scotia Agricultural College

18- University of Prince Edward Island

19- University of Quebec

20- National School of Public Administration, University of Quebec

21- School of Higher Technology, University of Quebec

22- Tele – University, University of Quebec

23- University of Quebec, Abitibi – Temiscamingue

24- University of Quebec at Chicoutimi

25- University of Quebec at Hull

26- University of Quebec at Montreal

27- University of Quebec at Rimouski

28- University of Quebec at Trosi – Rivieres

29- Ryerson University

30- Saint – Anne University

31- University College of Saint – Boniface

32- St. Francis Xavier University

33- The University of St. Jeromes College

34- Saint Marys University

35- Saint Paul University

36- St. Thomas University

37- University of Sudbury

38- University of St. Michaels College

39- Trent University

40- University of Trinity College

41- Trinity Western University

42- Victoria University

43- Wilfrid Laurier University

44-The University of Winnipeg

جزییات شرایط ادامه تحصیل مقطع دکتری در کانادا

 آمریکای شمالی

از آنجایی که گروهی از متقاضیان تحصیل در خارج از کشور مایل هستند با هزینهٔ شخصی برای ادامه تحصیل اقدام کنند، به همین منظور در این سری مقالات بنا داریم تا اطلاعاتی را در این زمینه برای راهنمایی و کمک به این دوستان فراهم کنیم. در این مقاله، تمرکز بیشتر بر روی دانشگاه های آمریکای شمالی می باشد. لازم به ذکر است که منظور از آمریکای شمالی، منحصرا دو کشور آمریکا و کانادا می باشد. مجموع نکاتی که در این مقاله به آنها پرداخته خواهد شد عبارتند از: هزینه های شخصی، هزینه های تحصیلی، کار در سطح دانشگاه، و کار در خارج از دانشگاه.

هزینه های شخصی:

این هزینه ها می تواند شامل مواردی مانند اجاره خانه، پوشاک و یا خورد و خوراک باشد. بدیهی است که این هزینه ها بستگی به ایالت و شهر محل دانشگاه تغییر می کنند. بنا بر برخی تجربه های شخصی، در ایالات گرانی مثل کالیفرنیا و یا نیویورک، مجموع این هزینه ها میتواند بین ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ دلار متغیر باشد. البته قطعا بسته به شیوهٔ زندگی فردی هر شخص، این هزینه ها میتواند بالاتر و یا پائین‌تر باشند. اما این اعداد معرف خوبی برای یک هزینه متوسط برای یک زندگی معمول و خوب دانشجویی هستند. شاید این نکته هم شایان ذکر باشد که در کشور آمریکا، مخصوصا در کرانهٔ غربی آن، به دلیل ضعیف بودن نسبی سیستم حمل و نقل عمومی، داشتن ماشین شخصی خیلی ضروری است، لیکن این نیاز در شهرهای اصلی کانادا چندان مطرح نیست.
خوشبختانه در آمریکا برای خرید یک ماشین انتخاب های فراوانی در اختیار خریدار می باشد. یک ماشین خوب را میتوان با قیمت اولیه بین ۳۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ دلار تهیه کرد اما به دلیل مسافتهای دوری که در شهرهای آمریکایی به صورت روزانه پیموده می شود، یک نکته مهم برای خرید ماشین، میزان مصرف بنزین آن است که به همین دلیل ماشینهای آمریکایی خیلی محبوب نبوده و بیشتر ماشینهای ژاپنی و یا آلمانی طرفدار دارند.

جزییات شرایط ادامه تحصیل مقطع دکتری در کانادا

هزینه های تحصیلی

در آمریکا و کانادا، هر دانشگاه میزان شهریه متفاوتی را از دانشجو درخواست می کند که میبایستی توسط دانشجو و تا قبل از یک تاریخ مشخصی که معمولاً قبل از شروع یا در هفتهٔ اول ترم تحصیلی میباشد، پرداخت شود. میزان این شهریه در کانادا می تواند ازپنج هزار دلار تا چند ده هزار دلار تغییر کند و در آمریکا این مبلغ ممکن است بین ۲۸،۰۰۰ دلار تا ۴۲،۰۰۰ دلار متغیر باشد. بسته به اینکه دانشگاه خصوصی، یا عمومی و یا نیمه عمومی باشد. علاوه بر شهریه، هزینه هایی مثل خرید نوشت افزار و یا کامپیوتر نیز می تواند مطرح باشد. طبق یک تجربه شخصی، مبلغ اولیه حدودا ۲،۰۰۰ دلار میتواند به خوبی این هزینه ها را پوشش دهد.

کار در سطح دانشگاه

مشخصا جهت جبران حد اقل بخشی از این هزینه ها، شخص متقاضی می تواند روی کار در سطح دانشگاه تا حدی حساب باز کند. دانشجو می تواند تا پنجاه درصد از زمان خود را (۲۰ ساعت در هفته) به صورت پاره وقت در سطح دانشگاه کار کند. به طور مشخص و در سطح کارشناسی ارشد و دکتری، موقعیت هایی مثل دستیار آموزشی و یا دستیار پژوهشی مطرح است. لازم به ذکر است که در اکثر دانشگاهها، داشتن یکی از این دو موقعیت شغلی، شهریه ترم را که در بند قبل ذکر شد را پوشش خواهد داد. باز هم طبق تجربه های شخصی، میزان حقوقی که از این کارها حاصل میشود، معمولا به طور حداقلی با میزان هزینه های ماهانه برابری می کند. در دانشگاههای آمریکای شمالی و جهت کار در سطح دانشگاه، نیازی به اجازه کار خاصی نیست. البته کارهای متفاوت دیگری نیز در سطح دانشگاه پیدا می شوند که به صورت دانشجویی اداره میشوند. مثل بعضی مسئولیت ها در تشکلات دانشگاهی و دانشجویی، تدریس خصوصی یا کار در بخش خدمات دانشجویی (در کتابخانه ها و کتاب فروشی ها، دفاتر پستی، در سالن های غذاخوری و …). اما اینگونه مشاغل معمولا از درآمد به نسبت پایینی برخودار هستند که کفاف هزینه های زندگی و تحصیلی را به تنهایی نمی دهند اما قطعاً کمک هزینه های مناسبی برای مخارج می باشند.

جزییات شرایط ادامه تحصیل مقطع دکتری در کانادا

کار در خارج از دانشگاه

جهت کار در خارج از دانشگاه، چه پیشخدمتی در رستوران و یا یک شغل محققی، از لحاظ قانونی نیاز به صدور اجازه کار خاصی است که یک روادید دانشجویی به طور بالقوه آن را شامل نمیشود.
در آمریکا این اجازه کار تا حد شش ماه در حین تحصیل و تا حد یک سال بعد از پایان تحصیل بدون اینکه محل کار شخص دانشجو بخواهد دخالت خاصی در این مساله داشته باشد ممکن است. خارج از این دو دوره ذکر شده، لازم است که شرکت یا دانشگاه محل کار شخص متقاضی، پشتیبانی مالی شخص را بر عهد بگیرد تا او بتواند برگ سبز خود را دریافت کند. در کانادا، این قانون کمی متفاوت است. مهمترین تفاوت آن است که بعد از پایان تحصیل، دیگر اجازه کار پاره وقت دانشجویی صادر نمیشود واین نوع اجازه کار فقط مربوط به دوران تحصیل است. اما پس از پایان تحصیلات، بنا به قوانین حال حاضر کانادا، یک اجازه نامه ی کاری تمام وقت برای فارغ التحصیلان دانشگاهها کانادا صادر می شود که مدت اعتبار آن بستگی به مدت زمان تحصیل فرد متقاضی در کانادا دارد و حداکثر سه سال می باشد.
تفاوت دیگری که در این زمینه بین آمریکا و کانادا موجود است، آن است که در آمریکا و در حین تحصیل، به مدت شش ماه اجازه کار صادر میشود ولی در کانادا این محدودیت زمانی موجود نیست. مشخصا در هر دوی این کشورها، کار کردن خارج از دانشگاه بنا به نوع کار و درآمد آن می تواند دارای مزایا بیشتری باشد. هر چند از نظر محیط کاری و میزان مسافرت درون شهری روزانه، کار در داخل دانشگاه می تواند مزایای خود را داشته باشد.

منوی موبایل