وب سایت رسمی بنیـــاد آموزشی پژوهشی سامـــا

(دارای شناسنامه واحد فرهنگی 100530 و نماد اعتماد رسانه برخط از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)

مشاوره آزمون دکتری سراسری و آزاد 1402-1403

برای دریافت مشاوره آزمون دکتری در خبرنامه ساما عضو شوید. لطفا دقیقا موبایل و ایمیل و رشته تان و اینکه به مشاوره در چه زمینه ای از آزمون دکتری نیاز دارید را بنویسید.

سبد خرید شما

در حال حاضر سبد خريد شما خالي مي باشد
در صورت کليک بروي دکمه اضافه به سبد خريد هر کالا، کالاي مورد نظر به اين قسمت اضافه مي گردد

جستجو

جزییات راه‌اندازی رشته جدید دکتری : مدیریت اطلاعات و دانش

مهراد هدف سرپرست کمیته برنامه ریزی علم اطلاعات و دانش شناسی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از تصویب برنامه های کارشناسی ارشد اقتصاد اطلاعات و دکتری مدیریت اطلاعات و دانش در نشست سرپرستان گروه های برنامه ریزی وزارت علوم خبر داد.

راه‌اندازی دکتری مدیریت اطلاعات و دانش

سرپرست کمیته برنامه ریزی علم اطلاعات و دانش شناسی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از تصویب برنامه های کارشناسی ارشد اقتصاد اطلاعات و دکتری مدیریت اطلاعات و دانش در نشست سرپرستان گروه های برنامه ریزی وزارت علوم خبر داد.

وی با اعلام این خبر افزود: این برنامه های درسی در نشست سرپرستان گروه های برنامه ریزی که به دعوت مدیر کل برنامه ریزی آموزش عالی وزرات علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شده بود، مطرح و تصویب شد.

مهراد هدف سرپرست کمیته برنامه ریزی علم اطلاعات و دانش شناسی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری  افزود: رشته اقتصاد اطلاعات به عنوان یک رشته مستقل و زیر چتر علم اطلاعات و دانش شناسی قرار دارد. این برنامه در ۳۲ واحد طراحی شده که شامل ۲۲ واحد درس های الزامی، ۴ واحد درس های اختیاری و ۶ واحد پایان نامه است.

سرپرست ISC خاطرنشان کرد: علاوه بر درس های فوق، ۴ واحد درس های جبرانی نیز در نظر گرفته شده است که شامل اقتصاد خرد به ارزش ۲ واحد الزامی برای ورودی های دارای مدرک کارشناسی غیر از رشته و گرایش های اقتصاد و مبانی علم اطلاعات و دانش شناسی الزامی برای ورودی های دارای مدرک کارشناسی غیر از علم اطلاعات و دانش شناسی است.

مهراد هدف سرپرست کمیته برنامه ریزی علم اطلاعات و دانش شناسی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری  هدف از طراحی و تصویب رشته اقتصاد اطلاعات را تربیت دانش آموختگانی عنوان کرد که مسائل اقتصادی مربوط به تولید، توزیع و مصرف اطلاعات را بررسی و تحلیل خواهند کرد. دانش آموختگان این رشته به گونه ای آموزش خواهند دید که از دانش زمینه ای لازم برای کار آفرینی و اشتغال زایی در حوزه های مرتبط با کالا ها و خدمات اطلاعاتی برخوردار باشند.

سرپرست کمیته برنامه ریزی و علم اطلاعات و دانش شناسی ادامه داد: در دوره دکتری علم اطلاعات و دانش شناسی تنها یک گرایش تصویب و جهت اجرا به دانشگاه ها ابلاغ شده است که بازیابی اطلاعات و دانش نام دارد.

وی گفت: گرایش دوم مقطع دکتری با عنوان مدیریت علم اطلاعات و دانش در سی و شش واحد طراحی شده است که شامل: درس های پایه ۸ واحد، درس های تخصصی الزامی ۶ واحد، درس های تخصصی اختیاری ۴ واحد و رساله ۱۸ واحد است. علاوه بر درس های پایه و تخصصی سه درس هر کدام به ارزش ۲ واحد به عنوان دروس جبرانی در نظر گرفته شده است که به صلاحدید گروه آموزشی ارائه می شود: مدیریت دانش سازمانی، ذخیره و بازیابی اطلاعات و سیستم های اطلاعات مدیریت.

وی هدف از گرایش مدیریت اطلاعات و دانش در چارچوب برنامه دکتری علم اطلاعات و دانش را تربیت متخصصان برای سازماندهی و اشاعه دانش، تربیت نیروی انسانی مورد نیاز بخش های دولتی و خصوصی برای مدیریت دارایی های فکری و دانشی، تربیت نیروی انسانی لازم برای ارائه مشاوره مدیریت دانش، تامین نیروی انسانی توانمند برای تدریس دروس مرتبط با مقوله مدیریت اطلاعات و دانش در سطوح مختلف تحصیلی و زمینه سازی برای انجام تحقیقات عمیق در زمینه مفاهیم، فناوری ها، نظام های مدیریت دانش برشمرد.

 دکتر جعفر مهراد افزود: برنامه های یاد شده لازم است به امضاء وزیر علوم، تحقیقات و فناوری برسد و پس از آن دانشگاه های متقاضی مجری این برنامه ها خواهند بود.

راه‌اندازیرشته جدید دکتری مدیریت اطلاعات و دانش

تعریف مدیریت دانش در ویکی پدیا:

مدیریت دانش رویکردی یکپارچه به شناسایی، کسب و استخراج، بازیابی، ارزیابی، تسهیم و خلق کلیه منابع دانش سازمان است به گونه‌ای که سازمان را در جهت دستیابی به اهداف سازمانی کمک نماید. هدف مدیریت دانش برقراری ارتباط بین خبرگان و افراد مجرب سازمان با افرادی است که نیاز به دانش خاصی را دارند.

ایجاد چنین ارتباطی به کمک فرایندها و ابزارهای مدیریت دانش تسهیل می‌گردد. موفقیت در زمینۀ مدیریت دانش نیازمند ایجاد یک محیط جدید کاری می‌باشد، که دانش و تجربه بتوانند به راحتی تسهیم شوند.

دوران کنونی، دوران دگرگونی و تغیر پرشناب دانش است. هر پنج و نیم سال حجم دانش دو برابر می‌شود، البته عمر میانگین آن که به «دارایی» و «منبع ارزشمند راهبردی» ارتباط دارد، کمتر از چهار سال است. «مدیریت دانش» یکی از گفتمان هایی است که در دوران جدید در زمینه مدیریت مطرح گردیده و به شدت مورد توجه سازمان‌ها و مبحث مدیریت قرار گرفته‌است.

از مهم ترین ارکان مدیریت دانش، پیاده سازی سیستم و اثربخشی آن در سطح سازمان می‌باشد. چرا که دیگر مطالب مرتبط با آن همگی به عنوان مقدمه‌ای جهت بسترسازی و استفاده از آن‌ها برای تحقق عملی مدیریت دانش به شمار می‌روند. سازمان‌های پیشرو زیادی در جهان به اهمیت مدیریت دانش به عنوان رویکردی نوین در مدیریت کسب و کار پی برده و اقدام به پیاده سازی آن نموده‌اند.

 

جهت دریافت اطلاعات تکمیلی از این خبر و سایر اخبار ازمون دکتری،ایمیل و رشته تان را به 09375308900 پیامک فرمائید.

 

 روابط عمومی بنیاد ساما

 مجری منابع دکتری سراسری و آزاد


منوی موبایل