وب سایت رسمی بنیـــاد آموزشی پژوهشی سامـــا

(دارای شناسنامه واحد فرهنگی 100530 و نماد اعتماد رسانه برخط از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی)

مشاوره آزمون دکتری سراسری و آزاد 1402-1403

برای دریافت مشاوره آزمون دکتری در خبرنامه ساما عضو شوید. لطفا دقیقا موبایل و ایمیل و رشته تان و اینکه به مشاوره در چه زمینه ای از آزمون دکتری نیاز دارید را بنویسید.

سبد خرید شما

در حال حاضر سبد خريد شما خالي مي باشد
در صورت کليک بروي دکمه اضافه به سبد خريد هر کالا، کالاي مورد نظر به اين قسمت اضافه مي گردد

جستجو

نتیجه تحقیق یک دانشجوی دکتری:بررسی دقیق علت مهاجرت نخبگان ایرانی

این تحقیق را یک دانشجوی دکتری در دانشگاه آزاد واحد علوم و تحقیقات آنجام داده است.

بخشهایی از این تحقیق :

کانادا، بیشترین جذب نخبگان ایران را داراست که نخست وزیر کانادا از شیوه آموزشی در ایران تشکر می نماید(!!!!!) که پرورش افراد  نخبه را در بستر این آموزش درست وصحیح تربیت می‌کند و بعد از تربیت شدن به کانادا، سفر نموده و جذب آن کشور می‌شوند.

بررسی دقیق علت مهاجرت نخبگان ایرانی

نتایج یک نظر سنجی نشان می دهد  رسیدن به استانداردهای بالای زندگی مهمترین دلیل مهاجرت نخبگان است (حدود ۶۰ درصد)

 در آمریکا و برای مقایسه میانگین حقوق اعضای هیات علمی آموزشی تمام وقت در سال ۱۹۹۸-۱۹۹۹ درپایه یک برای استادان ۷۱۳۳ دلار، برای دانشیاران ۵۲۵۷ دلار، برای استادیاران ۴۳۳۴ دلار و برای مربیان ۳۳۸۲ دلار است. البته این رقم را نمی‌توان با حقوق پرداختی سال ۱۳۸۰ قیاس کرد ولی طبق  برآوردهای علمی مقایسه حقوق مقیاس یک عضو هیات علمی در آمریکا و هم در مرتبه استادی حدود ۱۹ برابر یک هیات علمی همطراز در ایران میباشد و همینطور یک (دانشیار ۱۷ برابر، استاد یا ۱۸ برابر ومربی حدود ۲۰ برابر است.

یکی از عوامل دیگر مهاجرت نخبگان به خارج از کشور به منزلت اجتماعی یا پرستیژ اجتماعی باعنوان یک رویکرد درونگر به پدیده‌های انسانی می‌باشد که از دیدگاه روانشناسان مطرح شده است. انسان در طول حیات خود،‌ بویژه در سنین جوانی ۲۰ الی ۲۹ سالگی،‌ به دنبال حلاجی و شکافتن هسته آنچه را که  اطرافیان و دیگران درمورد او فکر می‌کنند و به قضاوت می‌نشینند، هست به عبارت دیگر انسانها در پی پذیرش اجتماعی توسط اطرافیان و دیگران، بعنوان اقدام متقابل نسبت به رای و نظر دیگران به خود بادیده محترمانه و محبت آمیز، می‌نگرند وماندن در جمع آنان به مانند عسل برای او شیرین و دلگشا می‌شود. نخبگان نیز از چنین ویژگی برخوردارند،‌ آنان به دنبال مقبولیت اجتماعی هستند و سعی می‌کنند دیدگاه اطرافیان و دیگران، بویژه دولت وحکومت به عنوان بالاترین نهاد اجتماعی،  نسبت به خود، به دست آورند و اگر احساس کنند با دیده مثبت به آنان در جامعه نگریسته می‌شود،‌ احساس اعتماد به نفس در آنان مانند یک آبشار روان به وجود می‌آید و ماندن در یک جمع و جامعه چون عسل، شیرین می‌شود در غیر اینصورت بد بینی و سوء ظن در ذهن و فکر او شکل می‌گیرد به مهاجرت اقدام می‌کند.

محمد رضاشرفی جوان ونیروی چهارم زندگی چ۲ تهران ، سروش ۱۳۸۰ صفحات ۱۴۷و۱۴۸

منبع خبر


اطلاعات تکمیلی در مورد این خبر و سایر اخبار آزمون دکتری با ارسال ایمیل و رشته به 09375308900

www.iransama.org

مجری منابع دکتری سراسری و آزاد

منوی موبایل